*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Princetonin ryhma pelkaa oikeustoimia SDMI:n taholta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 17.1.2001 08:25

Ryhmä tutkijoita Princetonin yliopistosta, joka väitti jo aiemmin onnistuneensa murtamaan SDMI-suojaukset (SDMI on Yhdysvaltain levytuottajien järjestön RIAA:n kehittämä musiikin kopiointisuojausmenetelmä), pelkää nyt mahdollisia oikeustoimia SDMI-liittoutumalta.
SDMI-liittouma järjesti kilpailun viime vuonna, jossa luvattiin muhkeaa rahapalkintoa ryhmille, jotka onnistuvat todistetusti murtamaan kaikki SDMI-suojausmetodiin kuuluvat kopiointisuojaukset. Princetonin ryhmä väittää murtaneensa suojaukset, mutta ei osallistunut itse kilpailuun, koska kilpailun säännöt olsivat kieltäneet ryhmää julkaisemasta tuloksiaan.

Nyt ryhmä on kuitenkin ottanut tulosten julkaisun uuteen harkintaan - ryhmän lakineuvojat ovat kehottaneet ryhmää jättämään haaveet julkaisusta, koska tietojen julkaisu johtaisi todennäköisesti oikeustoimiin SDMI:n puolelta. SDMI voi vedota jutussa USA:n ns. DMCA -lakiin (Digital Millennium Copyright Act), joka tekee laittomaksi tietojen tai ohjelmien levittämisen, joilla voidaan mahdollisesti loukata tekijänoikeuksia.

Samaan lakiin vetoaa myös Yhdysvaltain elokuvatuottajien järjestö, MPAA, omassa jo pitkään jatkuneessa oikeussodassaan DeCSS:ää ja sitä levittäviä sivuja vastaan. DeCSS on ohjelma, jolla voidaan murtaa DVD-elokuvien kopiointisuojaukset.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
4 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
2 kommenttia

Uutisarkisto