*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Princetonin ryhma pelkaa oikeustoimia SDMI:n taholta

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 17.1.2001 08:25

Ryhmä tutkijoita Princetonin yliopistosta, joka väitti jo aiemmin onnistuneensa murtamaan SDMI-suojaukset (SDMI on Yhdysvaltain levytuottajien järjestön RIAA:n kehittämä musiikin kopiointisuojausmenetelmä), pelkää nyt mahdollisia oikeustoimia SDMI-liittoutumalta.
SDMI-liittouma järjesti kilpailun viime vuonna, jossa luvattiin muhkeaa rahapalkintoa ryhmille, jotka onnistuvat todistetusti murtamaan kaikki SDMI-suojausmetodiin kuuluvat kopiointisuojaukset. Princetonin ryhmä väittää murtaneensa suojaukset, mutta ei osallistunut itse kilpailuun, koska kilpailun säännöt olsivat kieltäneet ryhmää julkaisemasta tuloksiaan.

Nyt ryhmä on kuitenkin ottanut tulosten julkaisun uuteen harkintaan - ryhmän lakineuvojat ovat kehottaneet ryhmää jättämään haaveet julkaisusta, koska tietojen julkaisu johtaisi todennäköisesti oikeustoimiin SDMI:n puolelta. SDMI voi vedota jutussa USA:n ns. DMCA -lakiin (Digital Millennium Copyright Act), joka tekee laittomaksi tietojen tai ohjelmien levittämisen, joilla voidaan mahdollisesti loukata tekijänoikeuksia.

Samaan lakiin vetoaa myös Yhdysvaltain elokuvatuottajien järjestö, MPAA, omassa jo pitkään jatkuneessa oikeussodassaan DeCSS:ää ja sitä levittäviä sivuja vastaan. DeCSS on ohjelma, jolla voidaan murtaa DVD-elokuvien kopiointisuojaukset.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri (24.7.2017 20:18)
Star Trek: Discovery -sarjasta julkaistiin virallinen traileri. Sarjan tapahtumat sijoittuvat ajalle kymmenen vuotta ennen alkuperäistä sarjaa ja siinä seurataan USS Discoveryn miehistöä. ....
Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
5 kommenttia
Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin (24.7.2017 11:53)
Snapchat teki itsestään tuhoutuvista viesteistä ehkä yllättäenkin ilmiön, joka on kasvanut itsestään lumipallon lailla. Ominaisuutta ovat muut viestipalvelut lähteneet kiivaasti kopioimaan ja ....
Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa (24.7.2017 11:22)
Suomen Asianajajaliiton alainen valvontalautakunta ja Helsingin hovioikeus ovat antaneet piraattikirjeitä tehtailleelle Hedman Partnersille puhtaat paperit, uutisoi Kauppalehti. Asianajotoimistolle ....
Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa (24.7.2017 10:56)
Ison-Britannian hallitus on ilmoittanut laittavansa liikkeelle aloitteen, joka määräisi tarpeeksi suuret kopterit eli niin sanotut dronet rekisteröitäväksi. Lisäksi koptereiden ohjaajien pitäisi ....

Uutisarkisto