*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MP3.com todettiin syylliseksi

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 28.4.2000 19:58

Yhdysvaltalainen oikeusistuin päätti tänään, että MP3.com:n sen käyttämä My.MP3.com rikkoo Yhdysvaltain musiikintuottajien, RIAA:n, tekijänoikeuksia. Päätöksessä ei vielä ilmoitettu korvaussummia tai mahdollisista muista sanktioista MP3.com:ia kohtaan, vaan nämä julkistetaan kahden viikon kuluttua.
My.MP3.com on palvelu, joka mahdollistaa käyttäjille heidän omistamiensa CD-levyjen lähettämisen MP3.com:lle, joka levyt saatuaan pakkaa musiikin MP3-muotoon ja laittaa käyttäjän saataville hänen henkilökohtaiseen hakemistoonsa.

Päätöksellä oikeusistuin siis käytännössä teki laittomaksi käyttäjien oikeuden omistamansa materiaalin käyttämiseen "mihin huvittaa". Mitähän seuraavaksi, jokohan MPAA (Yhdysvaltain elokuvatuottajien järjestö) on kaivamassa esiin vanhaa haastettaan videonauhurivalmistajia kohtaan (80-luvulla MPAA hävisi ko. jutun)...

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
1 kommentti
Super Mario Runista tulossa uusi villitys? Peliä pääsee kokeilemaan Applen myymälöissä Super Mario Runista tulossa uusi villitys? Peliä pääsee kokeilemaan Applen myymälöissä (8.12.2016 12:23)
Nintendon on määrä julkaista odotettu Super Mario Run -mobiilipeli iPhonelle ja iPadille 15. joulukuuta. Esimakua uudesta pelistä on kuitenkin tulossa saataville jo tänään, paljasti Nintendon ....
Bluetoothista uusi versio – Nopeuteen ja kantomatkaan iso parannus Bluetoothista uusi versio – Nopeuteen ja kantomatkaan iso parannus (8.12.2016 11:40)
Bluetooth SIG on julkaissut kehittämästään langattomasta tiedonsiirtostandardista viidennen version, jonka luvataan mahdollistavan monipuolisemmat IoT-laitteet sekä niiden joustavamman käytön kotona. ....
Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen Applekaan ei pysty haastamaan Spotifyta? Jää tilaajamäärissä jälkeen (8.12.2016 11:09)
Vuoden 2015 kesällä lanseerattu Apple Music -suoratoistopalvelu on kerännyt tähän mennessä 20 miljoonaa tilaajaa. Pitempään markkinoilla toimineella Spotifylla on syyskuussa päivitetyn tilastotiedon ....

Uutisarkisto