*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MP3.com todettiin syylliseksi

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 28.4.2000 19:58

Yhdysvaltalainen oikeusistuin päätti tänään, että MP3.com:n sen käyttämä My.MP3.com rikkoo Yhdysvaltain musiikintuottajien, RIAA:n, tekijänoikeuksia. Päätöksessä ei vielä ilmoitettu korvaussummia tai mahdollisista muista sanktioista MP3.com:ia kohtaan, vaan nämä julkistetaan kahden viikon kuluttua.
My.MP3.com on palvelu, joka mahdollistaa käyttäjille heidän omistamiensa CD-levyjen lähettämisen MP3.com:lle, joka levyt saatuaan pakkaa musiikin MP3-muotoon ja laittaa käyttäjän saataville hänen henkilökohtaiseen hakemistoonsa.

Päätöksellä oikeusistuin siis käytännössä teki laittomaksi käyttäjien oikeuden omistamansa materiaalin käyttämiseen "mihin huvittaa". Mitähän seuraavaksi, jokohan MPAA (Yhdysvaltain elokuvatuottajien järjestö) on kaivamassa esiin vanhaa haastettaan videonauhurivalmistajia kohtaan (80-luvulla MPAA hävisi ko. jutun)...

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto