*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Internetistä Freenettiin?

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 27.4.2000 02:36 Kommentteja (2)

Lontoolainen ohjelmoija Ian Clarke on kehittelemässä yhteistyössä kasvavan vapaaehtoisryhmän kanssa ohjelmistoa ja verkon siirtotapaa, joka voi valmistuessaan mullistaa Internetin nykymuodossaan. Tätä "Freenet"iksi kutsuttua projektia pidetään asiantuntijoidenkin piirissä merkittävänä.
Freenet mahdollistaa täysin anonyymin verkkoliikenteen ilman keskitettyjä portteja, proxyja tai mitään tunnettua yksittäistä väylää pitkin. Tämä on ideaali ratkaisu ihmisille, jotka haluavat tuntea olevansa todellakin omassa yksityisyydessään jättämättä mitään jälkiä itsestään pitkin verkkoa. Ratkaisu mahdollistaa myös Gnutellan tyylisen hajautetun verkossa tapahtuvan tiedostojen siirron, jolloin kaikki tunnetut tavat blokata esim. Napsterin käyttö, ovat täysin tehottomia, koska järjestelmä ei käytä mitään keskitettyä palvelinratkaisua, vakiintuneita portteja, jne..

Freenetin avulla jokainen verkon käyttäjä muuttuu "tyhmän clientin" roolista omaksi pieneksi palvelimekseen, joka omalta osaltaan osallistuu tiedon siirtoon uudessa verkkomallissa. Freenet voi pahimmillaan aiheuttaa hyvin paljon unettomia öitä softavalmistajille, levy-yhtiöille ja kaikille muille tekijänoikeuksien omistajille. Toisaalta se taas mahdollistaa vapaan sanan leviämisen verkossa täysin ilman pelkoa hallitusten vakoilusta, asenteista, jne.. Eli kuten tavallista - kaikkea, kuten Napsteriakin, voi käyttää sekä oikein että väärin. En edelleenkään tarvitse partakoneen teräpakettiin tarraa, joka kertoo minulle, että ranteiden viiltäminen terillä voi tehdä pipiä..

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.5.2006 8:38
Kellopeli
Inactive

Uu mama... tätä oon odottanu vuodesta -87 lähtien.

227.9.2008 19:01

Ja odotetaan edelleen :/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset Mitä uutta Netflixistä löytyy? HIGH.FI kertoo kaikki uusimmat lisäykset (9.12.2016 16:51)
Uutisvahtipalvelu HIGH.FI:hin on tänään lisätty uusi sisältökategoria. Vaikka päivitys on periaatteessa pieni, saattaa siitä olla keskimääräistä enemmän iloa palvelun käyttäjille. Palvelun ....
Näin estät henkilöitä WhatsAppissa Näin estät henkilöitä WhatsAppissa (9.12.2016 14:01)
Mikäli et halua enää vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä WhatsApp-kontaktiltasi, voit estää yhteystiedon erittäin helposti. Kun asetat henkilölle eston WhatsAppissa, hän ei enää näe viimeksi ....
Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa Näin estät puhelut ja tekstiviestit tietyistä puhelinnumeroista Androidissa ja iPhonessa (9.12.2016 11:58)
Jos WhatsAppissa estämältäsi henkilöltä alkaa tulla häirikköpuheluita ja -tekstiviestejä tai olet joutunut esimerkiksi aggressiivisen telemarkkinoinnin maalitauluksi, voi omaa arkea helpottaa ....
Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle Uusi suomalainen hittipeli julkaistiin myös iPhonelle (9.12.2016 10:08)
Suomalaisen Fingersoftin kehittämä Hill Climb Racing 2 -mobiilipeli on julkaistu iPhonelle ja iPadille. Peli julkaistiin Andridille jo viime viikolla. Androidilla Hill Climb Racing 2 on menestynyt ....
Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen Poikkeuksellinen päivitys Galaxy Note7:ään – Estää akun latautumisen (9.12.2016 09:37)
Kun markkinoille pääsee mahdollisesti vaarallisia laitteita, pyritään kaikki myydyt tuotteet tietysti kutsumaan takaisin. Entä jos kaikkia myytyjä laitteita ei saadakaan kerättyä takaisin, vaan ....
3 kommenttia

Uutisarkisto