*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Matrix rikkoo ennätyksiä

Kirjoittaja Jari Ketola @ 30.9.1999 21:11

"The Matrix" DVD:n kauppa käy. Elokuvaa on myyty yksistään DVD formaatissa jo 1.5 miljoonaa kappaletta, mikä tekee "The Matrixista" formaatin kaikkien aikojen menestyneimmän nimikkeen. DVD julkaisu on tuottanut Warnerille jo 23.4 miljoonaa dollaria.
21. syyskuuta julkaistu "The Matrix" rikkoi myös toisen ennätyksen, kun levyä myytiin ensimmäisen viikon aikana noin 780'000 kappaletta, mikä oli peräti 52 prosenttia koko viikon myynnistä. VideoScanin mukaan levyä myytiin kolme kertaa enemmän, kuin mitään muuta levyä ensimmäisen viikon aikana.

"DVD ei ole vain mullistanut kotiviihdettä, vaan se on myös muuttanut markkinamenestyksen kynnystä", kommentoi Warren Lieberfarb, Warner Home Videon toimitusjohtaja. "'The Matirx' on loistava esimerkki DVD:n markkinapotentiaalista"

DVD:n julkistamisesta elokuussa 1997 ehti kulua vain kaksi vuotta, ennenkuin yksittäistä nimikettä myytiin yli miljoona kappaletta. CD-levyilä vastaava aika oli neljä vuotta ja VHS:llä peräti yksitoista vuotta.

Julkistuksensa jälkeen DVD-soittimia on myyty 13 kertaa enemmän, kuin VHS-nauhureita, ja neljä kertaa enemmän, kuin CD-soittimia. Yhdysvalloissa on myyty yli 60 miljoonaa levyä ja lähes 2.6 miljoonaa soitinta. Nimikkeitä on tarjolla kaikilta suurimmilta studioilta jo yli 4,000 - sekä vähittäismyyntiin, vuokralle, että on-line verkkokauppoihin.

Jäämme innolla odottamaan, milloin vastaava DVD-kuume iskee Eurooppaan!

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään (25.10.2016 20:55)
Xiaomi on julkaissut tänään Mi Note 2:n lisäksi mielenkiintoiselta näyttävän Mi Mix -älypuhelimen. 6,4 tuuman Mi Mix on käytännössä reunukseton kolmelta sivulta ja kosketusnäyttö valtaa 91,3 ....
Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....

Uutisarkisto