Miljoonien Netflix-käyttäjien tietoja kalasteltiin sähköpostihuijauksella

Matti Vähäkainu
7. marraskuuta, 2017 17:48

Kuten monet Netflix-käyttäjät tietävät, niin näennäisesti yhtiön nimellä varustettuja huijausviestejä on ollut liikenteessä vuosien ajan. Yleensä huijaus on kuitenkin suhteellisen helppo tunnistaa, mutta uusimmassa sähköpostihuijauksessa vaara on suurempi.
Deadline kertoo, että varsin vakuuttavanoloista sähköpostia on lähetetty miljoonille Netflix-käyttäjille siinä toivossa, että käyttäjät paljastaisivat henkilö- ja maksutietojaan väärennetylle verkkosivulle.

Itse huijausviesti kertoo, että Netflix on sulkenut tunnuksen, koska seuraavan kuun maksua ei ole pystytty vahvistamaan maksutiedoilla. Niinpä käyttäjää kehotetaan syöttämään linkitetyn verkkosivuston kautta henkilö- ja maksutiedot uudestaan.
Viesti vaikuttaa kovin aidolta ja käyttää Netflixin aitoja logona ja muutenkin viralliselta näyttävää ulkoasua. Deadlinen mukaan viesti on lähetetty noin 110 miljoonalle Netflix-käyttäjälle, joten voit hyvinkin olla yksi vastaanottajista. Sanomattakin lienee selvää, että viesti kannattaa suoraan poistaa, mikäli sen on saanut.

Lisää luettavaa
Tägit
huijaus sähköposti Netflix
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.